снимка: БулфотоPCR тестовете остават в сила за неваксинираните.  Великобритания облекчи

...
снимка: БулфотоPCR тестовете остават в сила за неваксинираните.  Великобритания облекчи
Коментари Харесай

Великобритания отслабва ковид мерките

снимка: Булфото

PCR тестванията остават в действие за неимунизираните.
 

Англия облекчи ограниченията при пътувания, въведени поради разпостранението на COVID-19. Напълно имунизираните към този момент не е належащо да показват негативен PCR тест. Има и смяна в системата на правилото на светофара за оценка на другите страни.

Министърът на превоза Грант Шапс удостовери, че от 4 октомври системата от зелен, жълт и червен лист отпада. Ще остане единствено " червен лист ", добавя Dnes.bg.

Пристигащите от страните в него ще не престават да се самоизолират за 11 дни в избрани от управляващите хотели и да заплащат по 2 285 паунда за престоя си в тях. От пътуващите от всички останали страни от тази дата няма да се изисква тест преди пътуването.

А от края на октомври за изцяло имунизираните ще отпаднат и PCR тестванията на втория ден от идването на Острова. Те ще бъдат сменени с по-евтините антигенни проби.

От " аления лист ", в който до момента бяха включени 62 страни, ще бъдат извадени 8. Това са Турция, Пакистан, Малдивите, Египет, Шли Ланка, Оман, Бангладеш и Кения.

Шапс сподели, че новите правила за пътувания ще останат в действие най-малко до Нова година.

" Целта е да създадем пътуването по-лесно без администрация, без прекомерно доста проби, по-евтино и с по-голяма степен на сигурност в този момент, когато има толкоз доста имунизирани хора “, посочи министърът на превоза.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР